Öko-képzőművészeti kiállítás nyílt a virtuális térben
2021. március 10. írta: Ecolife Magazin

Öko-képzőművészeti kiállítás nyílt a virtuális térben

Relatív téridő - Reök Cecília kiállítása a BMK Galériában

A Relatív téridő című kiállítása az egyes dimenziók különböző síkjai közötti átjárhatóság különféle nézőpontokból való érzékelésére épül. A relatív időből szemléli a relatív teret, szubjektív téridő észlelését saját vizuális nyelvén fogalmazza meg a kiállított öko-pamutvászonra festett olajfestményein.

reok_cecilia_ceciliareok_com_2.jpeg

Reök Cecília neve ismerősen csenghet onnan is, hogy felmenőjének, Munkácsy Mihálynak az édesanyja is ugyanezt a nevet viselte, vagy az eco-art és a slow-art világából egyaránt. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen mesterdiplomázott művész 2004 óta rendszeresen mutatkozik be kiállításokon itthon és külföldön, többek között Bécsben, Los Angelesben, San Franciscóban, San Diegóban.

Pályája kezdete óta a természetes alapanyagok színes palettájával, pamuttal, selyemmel, fával, különféle fémekkel, és kőzetekkel is előszeretettel dolgozik, szemléletét környezettudatosság jellemzi. Reök Cecília az alkotómunka mellett tanít a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, előadásokat és prezentációkat tart az eco-art témakörében, amit hallhattunk már, például a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjában, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Hagyományok Házában, vagy a Parlament Országgyűlés Irodaházában.

Tekintse meg Virtuális Galériánkat ♦ Nagyobb élmény eléréséhez töltse le az applikációt Androidra vagy IOS-ra. A galéria megtekintéséhez, amennyiben egyetért vele, kérjük, fogadja el az adatvédelmi beállításokat.

Forrás: BMKNET

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6416456236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása