David Attenborough is üzent a G7 csúcs vezetőinek: most kell cselekedni
2021. június 14. írta: Ecolife Magazin

David Attenborough is üzent a G7 csúcs vezetőinek: most kell cselekedni

A G7 (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Kanada, Egyesült Államok) vezetői a klímaváltozásról tárgyaltak angliai csúcstalálkozójuk utolsó napján, ez alkalomból David Attenborough természettudós arra figyelmeztet, hogy sürgős lépéseket kell tenniük az ember okozta környezeti katasztrófa elkerülése érdekében.
1_david-attenborough-pa.jpg

A G7-országok mindegyike vállalta, hogy 2050-re eléri a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást, de sok környezetvédő szerint ez már túl késő lesz. Emellett a vezetők új zöld finanszírozási terveket is terveznek bejelenteni, hogy segítsék a szegényebb országokat a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében.

Attenborough, aki videón keresztül szólt a vezetőkhöz, azt mondta, hogy kétségtelen a globális figyelmeztetés és a biológiai sokféleség csökkenése, ahogy az is, hogy társadalmaink és nemzeteink egyenlőtlenek.

A 95 éves tudós hozzátette: a klímaváltozás kezelése ma már ugyanannyira politikai, illetve kommunikációs mint tudományos vagy technológiai kihívás. Attenborough szerint pontosan tudjuk, mi történik a bolygónkkal, és tudjuk azt is, mit kell tennünk ebben az évtizedben.

A tudomány arra kényszerít minket, hogy 2021-ben kifejezetten azzal a kérdéssel foglalkozzunk, hogy ezen összefonódó tények következtében vajon az egész bolygó destabilizálódásának küszöbén állunk-e? Ha ez így van, akkor az ebben az évtizedben meghozott döntéseink – különösen a gazdaságilag legfejlettebb nemzetek döntései – az emberiség történelmének legfontosabbjai.

Forrás: Greendex / HVG

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr3916593418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása