A Terminátor elhallgattatná a klímaváltozás jelenségének tagadóit
2015. december 08. írta: Berki Lili

A Terminátor elhallgattatná a klímaváltozás jelenségének tagadóit

Arnold Schwarzenegger Párizsban járt az ENSZ 21. Klímakonferenciáján, ahol a hatásosabb energiapolitika mellett érvelt, és rámutatott saját álláspontjára is, miszerint az az állam, amely a „legzöldebb” energiafelhasználással bír, egyben a leggazdagabb is, és haladó szellemiséget képvisel a környezettudatosság tekintetében.

arnoldschwarzenegger.jpg

A kép forrása: www.observer.com

Kalifornia volt kormányzója a tegnap saját Facebook oldalán is megosztotta üzenetét, amely azt mutatja, tényleg foglalkoztatja ez a kérdéskör és pontosan tudja, hogyan tegyen közzé a társadalom egésze számára fontos híreket, hogy azokra széles körben felhívja az emberek figyelmét.

Megkérte rajongóit, hogy felejtsék el egy pillanatra a jelenleg is zajló klímacsúcsot, inkább válaszoljanak arra az egyszerűnek tűnő kérdésre, hogy egy gáz-meghajtású (1-es ajtó) vagy inkább egy elektromos autóval (2-es ajtó) ragadnának bent egy zárt szobában.

Érzékletes példája így hangzott pontosan:

„Azt kérem Önöktől, válasszanak egy ajtót, nyissák ki, lépjenek be rajta, majd zárják be maguk mögött! Egy órán keresztül ebben az Önök által választott szobában kell tartózkodniuk. Az Önökkel egy szobában lévő autó motorját nem lehet leállítani és gázmaszkot sem kaphatnak a könnyebb légzés érdekében.

Úgy sejtem, a kettes számú ajtón, az elektromos autóhoz léptek be képzeletben, igaz? Az egyes ajtó végzetes választás lett volna. Ki szeretné valaha is belélegezni azt a füstöt egy teljes órán keresztül, amelyet egy gáz-kibocsátású autó termel?

Akkor most már visszatérhetünk Párizshoz. Ugyanezzel a fontos döntéssel kell szembenéznie a klímakonferencián résztvevő vezetőknek is.”

schwarzika.jpg

A kép forrása: www.facebook.com/notes/arnold-schwarzenegger
A linken Arnold Schwarzenegger teljes,Facebook posztja is olvasható, angol nyelven.

Schwarzenegger egyetért a környezetvédők álláspontjával, teljes mellszélességgel kiáll (ami valljuk be, igen nagy szó az ő esetében) a COP21 eseménye és céljai mellett, mégis úgy gondolja, radikálisabb, szemléletesebb példákkal, üzenetekkel kell bombázni az embereket ahhoz, hogy hatást gyakoroljunk lelkiismeretükre, hogy elgondolkodjanak egy kicsit a Földünket és ezzel párhuzamosan minket is érintő súlyos problémákon, és azok lehetséges megoldásain.

Az egykori kormányzó posztjából kiderül, a kaliforniaiak energiafelhasználása ma már 40%-ban megújuló forrásokból történik.

„Aki azt gondolja, hogy az ilyen típusú hozzáállás és környezetbarát életmód emberek munkáját veszi el, gondoljon csak arra, hogy az én államom a leggazdagabb állam a világ leggazdagabb országán belül.” – tette hozzá az ismert filmszínész.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr448149228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása