A klímaválság gyerekjogi válság! - UNICEF Klímahősök program
2022. október 14. írta: Ecolife Magazin

A klímaválság gyerekjogi válság! - UNICEF Klímahősök program

A világ legismertebb gyerekvédelmi szervezete egyre többet foglalkozik a klímaváltozással. Hogy miért? Mert felismerte, hogy gyerekjogi válságról van szó. Nyilvánvaló, hogy a mai fiatalok jövője a tét, de a világ számos pontján valójában már ma is a gyerekeket érintik legjobban a veszélyes éghajlati hatások. És a lelki egészséget romboló klímaszorongás is a fiatalabb korosztályra a leginkább jellemző. A szorongásnak azonban van ellenszere: tudás és cselekvés.

unicef-klimahos.jpg

A programot egy nagyszabású, országos, reprezentatív kutatás előzte meg, ami szerint a 13-25 éves korosztály túlnyomó többségét napi szinten foglalkoztatják a a klímaváltozás kérdései, 90 százalékuk állítja, hogy kifejezetten szorongást él meg a témával kapcsolatban. A magyar fiatalok háromnegyed része személyesen, áldozatok árán is kész tenni azért, hogy elkerülhessük a természeti katasztrófát. Az ősszel indult "Klímahősök" kampány nekik szól és amelynek a célja, hogy a jelenlegi szorongást valódi tudással, generációk közötti párbeszéddel és cselekvéssel váltsa fel.

Az UNICEF több szakértőt, közöttük dr. Palkó Zsolt klímavédelmi és zöld városfejlesztési biztost is felkérte, hogy legyenek a segítségükre a kampány tervezésénél, az oktatási és kvíz anyagok kidolgozásánál, valamint a bevezető kisfilm és a személyes videók, üzenetek elkészítésében. Az érdi önkormányzat a kezelésében lévő új fenyves-parkvárosi nevelési centrum sportcsarnokát ajánlotta fel támogatásként a bevezető kisfilm díjmentes forgatási helyszínéül. A világszervezet célja, hogy minél több iskola, tanár és diák és fiatal ismerkedne meg a kampányban megfogalmazott témákkal és célokkal. 

Klímahősök kampány főoldal:


Bevezető kisfilm:
https://unicef.hu/klimahosok/temakor/bevezeto/bevezeto-videok/

Mik a legfontosabb klímavédelmi feladatok a városokban?

Milyenek lesznek a jövő városai?

Mit tehetek azért, hogy fenntarthatóbban éljen a családom?

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr8017954342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása