Álomautó fából
2016. április 06. írta: Jachimek Anett

Álomautó fából

Négykeréken-sorozat

Nem kell nagy autórajongónak lenni ahhoz, hogy az ember beleszeressen a Toyota legújabb modelljébe, a Setsuna koncepcióautóba. Kifinomult, egyedi, stílusos és természetes anyagokból készült. Kell ennél több?

A lenyűgöző jármű a tervek szerint  a milánói Design Héten fog debütálni, melyet április 12-17. között rendeznek meg. A Setsuna elnevezés egy japán buddhista kifejezésből ered, melynek jelentése "pillanat". Valóban, egy pillanat alatt leesett az állunk!

Az aprólékosan kialakított autó 86 kézzel készített fapanelből áll. Minden egyes faelemet gondosan válogatták össze kifejezetten ehhez az autóhoz. A különböző típusú fák más-más célt szolgálnak: japán cédrust alkalmaztak a külső panelekhez, míg a keret japán nyírfából készült, mely egyszerre merev és erős. Japán gyertyánszil található a földön, az ülések pedig japán arália borítást kaptak.

A szép fapanelek hagyományos technikával vannak egymáshoz illesztve, mint például a okuriari és kusabi, melyekhez nem kell csavart vagy szöget használni. Az autót úgy tervezték, hogy a kor előrehaladtával szépen öregedjen: a patinás külsőtől még elegánsabbnak hat majd. Ha bármilyen kár érné az autót, az elemeket egyenként ki lehet cserélni, nem szükséges az egész testet lebontani.

A Toyota egyedi fa-roadsterét azért tervezték meg, hogy megtestesítse azt a szeretetet, mellyel a tulajdonosok vannak autóik iránt. A Toyota képviselői azt szerették volna ezzel az egyedi járművel megmutatni, hogy bár az autók folyamatosan változnak, de az értékek és a gondoskodás időtlen marad. Ezt bizonyítja a tervező mérnök, Kenji Tsuji és csapata elképzelése is, miszerint a Setsuna koncepcióautó egy családi örökség, mely nemzedékről nemzedékre öröklődik.

Ez a négykerekű csoda üzemképes és bármikor elvihetjük egy körre, azonban közúti forgalomban való használatra természetesen biztonsági okokból nem ajánlott. De szép eleme lehet egy rendezvénynek, és egy újabb egyedi darabja a műgyűjtőknek. 

Képek: Toyota

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr98569596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása