Az Unilever ezentúl minden termékén megjeleníti annak karbonlábnyomát
2020. június 18. írta: Ecolife Magazin

Az Unilever ezentúl minden termékén megjeleníti annak karbonlábnyomát

Az Unilever összes termékét karboncímkével látják el, így tudni fogjuk, mekkora üvegházhatású-gázkibocsátással járt az előállítása és a szállítása annak, amit megveszünk. Ez nagyban hozzájárulhat a felelős és tájékozott vásárlói döntéshozatalhoz, így például visszafoghatjuk azon termékek megvásárlását, amelyeknek túl nagy a lábnyoma, illetve törekedhetünk arra, hogy fogyasztásunkat karbonsemlegesítő megoldásokkal kiváltsuk.

unilever.jpg

 

Az Unilever 2039-re tűzte ki, hogy nullára csökkenti a kibocsátását a teljes beszállítói láncában is. Ezt pedig nem csupán úgy szeretnék elérni, hogy pénzzel megváltják ezt úgy, hogy támogatnak faültető kezdeményezéseket – írta a Bloomberg.

Az Unilever által bejelentett új klímastratégia részeként erdőirtásmentessé is teszik az ellátási láncukat, így nem használnak majd ilyen területről származó pálmaolajat, szóját, teát, papírt és kakaót. Bár kiemelik azt is, egyelőre harmadik felekre tudnak csak támaszkodni azon a téren, hogy ezt tanúsítsák számukra.

Szintén a vállalások keretén belül a cég összes, 70 ezer termékét látják el széncímkével a sampontól a kávén át a majonézen keresztül a dezodorig. Egyelőre nincs egy bevett, elfogadott rendszer ezzel kapcsolatban a tanúsításra, így az Unilever annak is tudatában van, hogy ezért a cég szavának kell hinniük a fogyasztóknak.

Ez egy nagy vállalás. De tisztán látjuk, hogy a vásárlók tudni akarják, hogy amit használnak, annak milyen környezeti lábnyoma van.

– tette hozzá Marc Engel, az Unilever globális ellátási láncokért felelős vezetője.

Ehhez egy olyan rendszert építenek ki, amiben minden egyes számlán szerepeltetnie kell a beszállítóknak a termék és szolgáltatás szénlábnyomát és több céggel és szervezettel is együttműködnek majd, hogy gyűjtsék, megosszák és közzétegyék a termékek lábnyomára vonatkozó adatokat.

Forrás: Zhvg / Bloomberg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr9815853116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása