Hortenzia, leander és rózsa - hogyan ápoljuk őket?
2015. június 25. írta: .ecolife.

Hortenzia, leander és rózsa - hogyan ápoljuk őket?

A nyár legkedveltebb virágzó növényei - a hortenzia, a leander és a rózsa - nem ok nélkül népszerűek szerte a világon. Illatuk, szebbnél szebb virágaik minden kert vagy balkon hangulatát feldobják. A Safru Kertészet és Virágüzlet szakértői most praktikus tanácsokkal segítenek, hogy egészséges, virágokban gazdag kertünk legyen.

Hortenzia

A hortenzia Ázsiában és Amerikában őshonos, 1788-ban egy botanikus honosította meg Európában, s egy kedves hölgy ismerőséről nevezte el a virágot. Fehér, rózsaszín, kék és piros színekben találkozhatunk ezzel az impozáns megjelenésű, hatalmas virágokban tündöklő növénnyel.

img_4422.jpg

A hortenzia savanyú földet igényel és nagy vízigényű növény. Törekedni kell arra, hogy az öntözést mindig esővízből vagy desztillált vízből biztosítsuk, és kerüljük a csapvizet, mert erre érzékeny, és inkább a lágy vizet kedveli. Félárnyékos helyet keressünk számára. Érdekesség, hogy minél meszesebb talajban él, annál kékebb színűek a virágai. De a virágok kék színét tudjuk mi magunk is befolyásolni, ha timsót keverünk az öntözővízbe.

Rózsa

A rózsa a kertek királynője. Legnépszerűbb fajtái közé tartozik a tearózsa, amely betegségekkel és a faggyal szemben is ellenálló, és a szivárvány minden színében elérhető.

europarosarium-573401_1280.jpg

A futórózsa egész nyáron ontja a szebbnél szebb virágokat, falakra, pergolákra futtathatjuk, de kapuk díszítésére is jó megoldást jelent. Olyan helyen érzi jól magát, ahol naponta több óra napsütés éri. Igényli a bőséges tápanyag utánpótlást és a jó vízáteresztő talajban fejlődik igazán szépen. A kistermetű polyantha rózsa ágyásokba illik inkább, egész nyáron gazdagon virágzik. Jól tűri a szárazságot és a betegségekkel szemben is ellenálló.

Leander

oleander-232666_1280.jpg

A Mediterráneumban őshonos leander nálunk is elterjedt, csak a teleltetéséről kell gondoskodni. A nyári forróságban érzi igazán elemében magát, de ekkor napi kétszeri öntözést igényel. A dús virágzás elérhető, ha az elnyílt virágokat és a termést levágjuk, mert így újabb bimbók megjelenését serkentjük. A fiatal növényeket évente, az idősebbeket kétévente ültessük át, és gondoskodjunk rendszeres tápanyag utánpótlásról is. Így garantáltan egész nyáron élvezhetjük a virágok látványát.

img_5283.jpgKertészeti tanácsokért forduljon a SAFRU szaktanácsadóihoz!

SAFRU Kft.

1112 Budapest, Budaörsi út 1092/5 hrsz.
Telefon: (1) 246 28 72, 06 30 330 76 30

E-mail: info@safru.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr327573778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása