Németország kertészeti csodája: a BUGA
2015. augusztus 23. írta: .ecolife.

Németország kertészeti csodája: a BUGA

A német díszkertészet egyik leglátványosabb kiállítása a BUGA (Bundesgartenschau) idén újra megnyitja kapuit a látogatók számára. Az esemény kétévente kerül megrendezésre különböző német tartományokban, miközben tízévente egyszer nemzetközi kertészeti kiállításként is működik. Az utolsó BUGA — amelynek Hamburg adott otthont 2013-ban — összesen 3,5 millió látogatót kápráztatott el. Habár számos elődje volt, az első BUGA-t 1951-ben tartották meg Hannoverben. Azóta a kiállítás 64 éves története alatt az 1983-ban Münchenben megrendezett IGA (a BUGA nemzetközi díszkertészeti kiállítása) vonzotta a helyszínre a legtöbb látogatót. Összesen 11,5 millió ember látogatott el a rendezvényre, ami azt jelenti, hogy naponta nagyjából 250 ezren tekintették meg a nagyszabású kiállítást.

buga_flieger_mut_stoelln.jpg

Idén 5 helyszínen

A BUGA idén 2015. április 18. és október 11. között tekinthető meg a Brandenburg tartományban található Havel régió területén. A 177 napos kiállítás nagyobb szabású, mint valaha: ebben az évben az érdeklődők öt különböző helyszínre látogathatnak el, amelyek a programok és kiállítások széles kínálatát biztosítják.

2015_03_31_premnitz_bepflanzte_ente_am_premnitzer_ufer.jpg

A helyszínek

A kiállítás idén először öt különböző városban kerül megrendezésre. Az öt helyszínen számos program lehetőség és kiállítás biztosítja, hogy az idelátogatók ne unatkozzanak. Az első helyszínen (Brandenburg an der Havel) örökzöld növényekben és sűrű rózsaágyakban gyönyörködhetnek a látogatók.

A virágkiállításokat idén a Szent Johannis Templomban rendezik meg, valamint 33 különböző témájú kert bizonyítja, hogy az élet talán legfontosabb erőforrásai a növények.

buga_altstadtblick_hansestadt_havelberg.jpg

Premnitz városában — a következő helyszínen — a lélegzetelállító virág kínálatot a folyóparti sétányon tekinthetik meg a résztvevők. A fenntartható nyersanyagokkal foglalkozó információ központ a növények felhasználásában rejlő potenciális lehetőségeket szemlélteti. Mindemellett az érdeklődők a „zöld konyha” széles kínálatával és jótékony hatásaival is megismerkedhetnek.

A harmadik helyszín, Rathenow Németország legnagyobb nemzeti parkjának, a Westhavelland Nemzeti Park területének részét képezi. Az itt található Optikpark 2500 négyzetméter nagyságú vízililiom kertjével a BUGA’15 kihagyhatatlan része, míg a Havel folyó másik oldalán fekvő Wineberg Parkban ritka növényfajták tekinthetőek meg.

buga_fuenfsindeins_yoga_hh.jpg

A Bismarck torony tetejéről lélegzetelállító élményt nyújtanak a gyönyörű virágba borult dáliák. A kiállítás következő helyszíne a kultúrát kedvelők számára kedvez: Amt Rhinow/Stölln legfőbb látványosságai az Aviator Park és a Lilienthal Centre, amelyek Otto Lilienthal, a repülés német származású úttörőjének munkásságába engednek betekintést.

Az utolsó helyszín, Hansestadt Havelberg a BUGA északi részén található, pont ott ahol az Elba és a Havel folyó egymásba torkollik. A futórózsával és bazsarózsával díszített Katedrális negyedben veteményeskerteket hoztak létre a kiállítás részeként. A negyedben található Sankt Marien Katedrális tetejéről pedig pompás kilátás nyílik az egész kiállításra.

Írta: Rapcsák Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr507672474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása