A Vespa legzöldebb ellenfele
2015. december 15. írta: Jachimek Anett

A Vespa legzöldebb ellenfele

Itt a legújabb környezetkímélő robogó, a Scooter Elettrico Me!

A világ talán leghíresebb robogója, a mindenki által jól ismert Vespa Olaszországból származik. Így nem olyan meglepő, hogy a következő kétkerekű, a "Scooter Elettrico Me" is ugyanitt készül. Vajon képes lesz-e átvenni az ikonikus Vespa helyét?

A Scooter Elettrico Me ( "Én, az elektromos robogó”) - vagy, ahogyan a készítők egyszerűen nevezik: Me - egy erős, ám szuperkönnyű vázú robogó, melynek teste üvegszálból készült. Vékony, hajlított hasábszerű kinézete miatt sokan így jellemzik ezt a formát: "Mintha egy iPhone jógaórán lenne." Valóban, van benne némi igazság. 

A Me-t egy 1,5 kilowattos elektromos motor hajtja, melynek sem kellemetlen szaga, sem hangos zöreje nincs, valamint, ami a legfontosabb benne, hogy nem szennyezi a környezetet. Nem tervezték túl messzi távokra, ám városi forgalomban kiváló közlekedési eszköz, ezért nincs is szüksége nagyobb motorra. Ezt jól mutatja, hogy maximum 45 km/h sebességgel képes haladni. A Me-t egy Samsung által tervezett lítium-ionos akkumulátor látja el energiával, melynek segítségével a kétkerekű 50 mérföldet (kb. 80 kilométert) tud megtenni egy töltéssel, és egy LED pixeles kijelző mutatja, hány mérföldnél járunk és még mennyit tudunk menni vele. Két út között a robogót közvetlenül tölthetjük a konnektorból jövő árammal, de az akkumulátort akár ki is vehetjük a járműből, ha máshol kívánjuk tölteni az eszközt.

A Me - csak úgy, mint a Vespa - gondolt azokra is, akik szeretik az egyedi megoldásokat, így a gyártó cég egy újdonsággal készült: bár a robogót egyelőre csak fekete és fehér színekben lehet kapni, van arra is lehetőségünk, hogy mi magunk tervezzük meg a jármű külsejét. Azaz, csak úgy, mint egy telefonnál, a cserélhető burkolatokkal máris más színűvé varázsolhatjuk a robogót. 

Környezetkímélő megoldás és formabontó megjelenés. Kell ennél több?

 Képek forrása: www.bbc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr748171848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása