BOLT Tent, a villámálló sátor
2016. február 11. írta: Jachimek Anett

BOLT Tent, a villámálló sátor

Évente több ezer embert ér villámcsapás a szabadban, 96 százalékuk nem éli túl, vagy maradandó károsodást szenvednek. A projekt célja, hogy növelje az emberek biztonságát, még a legnagyobb vihar idején is, bárhol legyenek a szabadban.

Ezentúl nem kell félnünk, ha közelednek a villámcsapások, biztonságosan behúzódhatunk a sátrunkba. Mármint nem egy hétköznapi sátorba, hanem a BOLT sátorba. Egy finn dizájner, Kama Jania ötlete volt, az ellenálló sátor, mely a legbiztonságosabb menedéket nyújtja a sportolók, hegymászók, túrázók számára. 

Jania kiskorában félt a mennydörgés hangjától és a villámoktól, ma már csak akkor érzi rosszul magát, ha a természeti csapásokat a szabadban éli meg. Mivel szeret túrázni, ezért rengeteg negatív élménye volt már, melyeket a viszontagságos időjáráshoz köt.

Szeretem a szabadtéri tevékenységeket, mint a túrázás és a hegymászás, de néha azon kapom magam, különösen a nehéz helyzetekben, hogy amikor vihar közeleg, megrémülök, mi fog történni. Ezért hoztam létre a Bolt sorozatot. 

Jania három sátor típust is tervezett, különféle nagyságban és kinézetben. Mindegyik típus megvédi a túrázókat vihar idején, a hatalmas szél, a villámcsapások és az özönvíz sem pusztíthatja el. A sátrak ultrakönnyű anyagokból készülnek, egyszerűen, gyorsan felállíthatóak és leszedhetőek, súlyuknál fogva könnyen hordozhatóak. 

Az alumínium oszlopoknak és alumínium csatlakozónak köszönhetően a sátor ellenáll akár 200 kiloamper áramnak is. A sátrak egyéb anyagai és borításai is vízálló anyagból készültek, a Mylar szigetelés és a réz vezetékek felelősek a biztonságos földelésért. 

Képek: jania

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr88381332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása