Vinylize tokok – Együttesekkel a zsebünkben
2016. május 24. írta: Jachimek Anett

Vinylize tokok – Együttesekkel a zsebünkben

A bakelitlemezek feldolgozása nem könnyű feladat, éppen ezért legegyszerűbb újrahasznosítani őket, és egy szép, egyedi használati tárgyat létrehozni belőlük. Ráadásul az egész ötlet innen, Magyarországról indult útjára.

A Vinyl lemezei az 1950-es évek óta vannak a piacon, és megszámlálhatatlan mennyiségű bakelitlemezt állítottak elő. A budapesti székhelyű Vinylize rengeteg újrahasznosított terméket dobott a piacra azért, hogy a nem használatos lemezek ne menjenek kárba.

vinylize.jpg

A Vinylize már több mint 20 ezer darab 17,8 centiméteres (hét hüvelykes) példányt hasznosított újra az évek során. A cégalapító, Zachary Tipton szerint hat éve foglalkoznak ezzel, és nagyon sok a kedvező visszajelzés, amiért érdemes ezt csinálni. A cég kötelességének tartja, hogy csökkentsék a bakelitek lábnyomát.

vinylize3.jpg

S hogy milyen tárgyakat állítanak elő a lemezekből? A legmenőbb dolog a szemüvegtartó, mely nagyon dizájnos tartozéka lehet bármelyik szemüvegnek. Szemüveget vagy napszemüveget viselők egyaránt hordhatják, de a tokok akár tolltartóként vagy neszesszerként is használhatóak.

vinylize2.jpg

A bakelitlemezeket a megmunkálás során először megolvasztják, meghajlítják és a kívánt alakra formázzák. Utána jön az anyag, mely körülveszi, és végül a cipzár. Természetesen minden egyes darab kézzel készül. Kedvenc régi együttesünk így bármikor velünk lehet. Slusszpoén, hogy a képen látható szemüvegkeret is bakelitlemezből készült!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr888744636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása