Intelligens sisak a biztonságos kerékpározásért
2016. augusztus 03. írta: Jachimek Anett

Intelligens sisak a biztonságos kerékpározásért

Ez a sisak akár életeket is menthet. Segít a holtterek belátásában, intelligens fénnyel és okos jelzőkkel van ellátva, hogy könnyebbé és biztonságosabbá tegye a kerékpáros közlekedést.

Ez a kerékpáros sisak úgy lett kialakítva, hogy a kerékpározás szerelmeseinek garantálja a biztonságos és zavartalan sportolás élményét. A Brooklyness nevű cég alkotta meg Classont, az intelligens és intuitív sisakot, amely segít a kerékpárosoknak biztonságosan navigálni, és átlátja a többi jármű mozgását és a forgalmat is. 

A sisak számos biztonsági funkciókkal van ellátva, amelyek célja, hogy a kerékpárosok tisztában legyenek a környezeti tényezőkkel, mindezt anélkül, hogy elvennék az utazás élményét. Az első és hátsó kamerák folyamatosan figyelik a forgalmat és ellenőrzik, minden rendben van-e. Ezeket az információkat egy algoritmus azonnal értelmezi és továbbítja a kerékpárosnak, például jelzi, amikor egy másik jármű közeledik a biciklista holtterében.

Az intuitív irányjelzőket a kar mozgásával lehet aktiválni, és villogva tudatja a környező járművekkel, mikor szándékozik a vezető jobbra vagy balra kanyarodni. Emellett egy intelligens lámpa is a sisakba van építve, mely a sebességtől függően automatikusan erősebben vagy gyengébben világít.

A sisak a Kickstarteren debütált, és olyan jól sikerült az akció, hogy több mint 400 százalékkal haladták meg a kitűzött célt. Ez részben azt is igazolja, hogy a sisakra szükség van, mert a biciklisek szeretnének még biztonságosabban közlekedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr638933212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása