Conscious Exclusive - környezettudatos kollekció a H&M-től
2017. április 17. írta: Ecolife

Conscious Exclusive - környezettudatos kollekció a H&M-től

Biopamut, eukaliptusz és bambusz, tengerparti műanyag hulladék, újrahasznosított pamut, farmer és üveg – ilyen anyagokból készül a H&M különleges kapszulakollekciója, a Conscious Exclusive, ami immár hatodik éve jelenik meg évről évre olyan elegáns ruhákkal és kiegészítőkkel, melyek bizonyítják, hogy lehetünk egyszerre környezettudatosak és divatosak is.

h_m2.jpg

A H&M célja, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye a fenntartható, minőségi divatot. Ez a fenntartható anyagok beszerzésétől, a munkahelyi körülmények javításán át a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentéséig számos dologra kiterjed.

Ennek a törekvésnek az egyik eredménye a Conscious Exclusive kollekció megszületése is: a H&M már hatodik alkalommal mutatja be fenntartható anyagokból készült kollekcióját, ezúttal ráadásul a női vonal mellett gyerek- és férfiruhákkal, valamint egy organikus olajokból készült parfümmel együtt.

A 2017-es Conscious Exclusive kollekció április 20-án érkezik, és a ruhák és kiegészítők mindegyike fenntartható anyagokból készült. Ilyen például a bioselyem, biopamut, biovászon, az újrahasznosított poliészter, újrahasznosított műanyag, a Tencel és a BIONIC®.

A Tencel az eukaliptuszfából készült fonal, amely azért jó választás, mert a fák, amelyekből származik, fenntarthatóak. Az ehhez használt fák vízigénye csekély, és például a gyapotnál kevesebb növényvédőszert igényelnek, tehát a lyocell nagyszerű, környezetbarát választás. Főleg, mivel a használt kémiai anyagok 99,5%-át zárt körfolyamatban használják, ami azt jelenti, hogy használat után felfogják és újra felhasználják. 

h_m3.jpg

A H&M tervezői csapatának az idei Conscious Exclusive kollekció lehetőséget adott az egyszerre játékos és gyönyörű darabok megálmodására és megalkotására. Csodálatos érzés, hogy megmutathatjuk, mi mindent alkothatunk fenntartható anyagokból, úgy mint a BIONIC® anyagból készült pliszírozott ruhát.

– mondta Pernilla Wohlfahrt, a H&M vezető tervezője és kreatívigazgatója.

A BIONIC® egyfajta poliészter, amely újrafeldolgozott tengerparti műanyag hulladékból készül. Az eredmény egy gyönyörű, jól alkalmazható, légies anyag. A hulladékokat Kína Hainan nevű szigetének partjairól gyűjtik össze. Az összegyűjtött hulladékot további PET palackokkal együtt bedarálják, hőkezelik, textilrostokká alakítják, majd fonallá nyújtják. A 2017-es Conscious Exclusive kollekció ikonikus estélyi ruhájához 89 normál méretű PET palackot használtak fel.

A Conscious Exclusive a H&M egyik motorja a jövő fenntarthatóbb divatja felé. Jelenleg a H&M teljes kínálatának 20%-a készül fenntartható anyagokból, és ennek arányát minden évben igyekszik növelni a vállalat. A H&M az újrahasznosított poliészter egyik legnagyobb felhasználója, és a biopamut egyik legnagyobb vásárlója a világon. A pamutanyagok esetében a kitűzött cél az, hogy 2020-ra 100%-ban fenntartható forrásokból származzanak. A H&M törekvéseinek része, hogy a fenntartható, jó minőségű divatot a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegyék. 

A kollekció április 20-ától kapható világszerte a kijelölt üzletekben, itthon a Váci1-es üzletben, valamint online.

Itt tudhattok meg többet: http://www2.hm.com/content/hmonline/hu_hu/free-form-campaigns-s03/conscious-exclusive-2017.html

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr6712433185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása