Már piacon a DIY elektromos autótöltő
2017. május 21. írta: Ecolifegroup

Már piacon a DIY elektromos autótöltő

Nem igényel többet egy kis alap műszaki érzéknél, hogy akár fél óra alatt önállóan össze lehessen szerelni a Phoenix Contact által megálmodott, elektromos autók töltésére alkalmas állomást, de szakember segítségét kérve negyed óra is elég a rendszer felállításához. 

A ,,csináld magad" rendszer az otthoni felhasználáson túl megoldást jelenthet szállodák, irodaházak, sportlétesítmények és hagyományos benzinkutak számára is, ahol időszerűvé vált elektromos töltőállomást kialakítani, ám ennek még vannak gyakorlati nehézségei. Az elektromosautó-tulajdonosok egyre növekvő közösségének sokszor éppen azokon a helyeken nincs lehetősége feltölteni gépjárművét, ahol az a legtöbbet tartózkodik: irodaházak, szállodák, sportlétesítmények parkolóiban. Ezt a nehézséget kívánja áthidalni a Phoenix Contact ,,csináld magad" csomagja. 

e-mobility-ac-charging-set_phc.jpg

A konstrukció lényege, hogy nem kell foglalkozni az egyes elemek kiválasztásával és társításával, ezeket egyben, egy részletes szerelési útmutatóval együtt szállítjuk. Tulajdonképpen a csomag tartalmával és a leírásban szereplő kiegészítő eszközökkel (pl.: kábel, kábelcsatorna, sorkapocs) a telepítés egy csavarhúzókészlet birtokában elvégezhető” – mondta Pálos Gábor, a Phoenix Contact magyarországi képviseletének vezetője.

Az összeszerelhető állomás 4, 11 és 22 kW-os kiszerelésben is kapható, és ennek megfelelően 1, illetve 2 járművet képes feltölteni. A rendszer töltési paraméterei egy notebook segítségével néhány kattintással beállíthatóak. A megoldás támogatja a hálózatba kötést, így a töltőállomás akár az interneten keresztül is felügyelhető.

Erre a piacra is igaz, hogy az innováció gyorsabb, mint amit a szabályozás követni tud, miközben az elektromos autók töltése pár éven belül komoly üzletté nőheti ki magát. Ezért is szervezünk E-mobility néven konferenciát a téma alapos áttekintésére, ahol a csináld magad töltőkészletet is bemutatjuk, de szó esik majd a jogi szabályozásról és üzleti lehetőségekről is” -  tette hozzá Pálos Gábor.

Vissza a jövőbe – DeLorean töltés 1 óra alatt

A töltőoszlopokhoz elektronikát gyártó Phoenix Contactnak nem ez az első nagy dobása a piacon. A cég tavaly a hannoveri kiállításon Barack Obama és Angela Merkel társaságában mutatta be azt a CCS (Combined Charging System) töltőt, mely 350 000 watt leadására képes. A rendszer így a Vissza a jövőbe című film kritikus helyzetét is gyorsan megoldaná: itt az időutazó DeLorean márkájú járműnek 1,21 gigawatt energiára volt szüksége, melyet a CCS kb. 1 óra alatt biztosított volna, ha végül nem csap bele a villám.

 Az elektromos autótöltőt május 25-én (csütörtökön) mutatják be az E-mobility konferencián, amelyről itt lehet részleteket megtudni: http://innovatormuhely.hu/e-mobility-konferencia/

További információ: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr3412529585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása