Megnyitott a MagNet Bank és Farmbistro!
2017. május 26. írta: Ecolife Magazin

Megnyitott a MagNet Bank és Farmbistro!

Az újonnan megnyílt MagNet Bank és Farmbistro új szintre emeli a pénzintézettől már megszokott felelős gondolkodást. A Bartók Béla út 34. alatti helyszínen ezentúl a fenntartható gasztronómia ölelésében intézhetjük pénzügyeinket.

 A MagNet Bank finoman szólva sem nevezhető hagyományos bankfióknak mióta 2015-ben létrehozott egy fair trade kávézóval egybekötött teret a Balassi Bálint utcában. A kezdeményezés nagy sikert aratott, így egyértelmű volt, hogy tovább kell folytatni az ötletelést. A tavalyi évben Székesfehérváron egy coworking irodával ötvözött bankfiók nyitásával tették le újra voksukat a fenntarthatóság mellett, rövidesen pedig megszületett a Farmbistróval való együttműködés gondolata is.

54v22.jpg

Szeretjük megkérdőjelezni a dolgok rutinműködését” – mondja Pozsonyi Gábor, a MagNet vezérigazgató-helyettese, az újhullámos banki helyszínek ötletgazdája. „Egy olyan világban hiszünk, ahol emberség, fenntarthatóság, átláthatóság jellemzi a pénzügyeket, és számunkra fontos, hogy mindez a partneri körünkben és a körülöttünk lévő térben is megjelenjen. Évről évre saját ügyfeleinkre bízzuk, hogy nyereségünk 10%-át mely civil szervezetek kapják, becsületkasszás számlavezetést, civileket segítő bankkártyát, és különleges közösségi hitel- és megtakarítási formákat kínálunk, ahol ügyfeleink határozhatják meg, hogy mibe fektessük a pénzüket: zöld autózásba, waldorf sulik építésébe, biogazdálkodásba. Hogy is nézhetnénk ki úgy, mint egy hagyományos bankfiók? A Házikó pontosan úgy gondolkodik a gasztronómiáról, mint mi a pénzügyekről, így náluk jobb párválasztást elképzelni sem tudok.”

obon2.jpg

A Házikó üzemeltetésében álló Farmbistro révén a fővárosban is elérhető a vidék íze-java. A friss, egészséges alapanyagok fenntartható gazdaságokból származnak, az ételeket adalékanyag-mentesen, szívvel-lélekkel készítik. A kulináris élvezetek mellett kiemelten fontosnak tartják az átláthatóságot, így biztosak lehetünk abban, hogy amit fogyasztunk valóban egészséges, és hogy pénzünk is jó helyre kerül.

Minden az alapanyagnál kezdődik.” – vallja Bertényi Gábor, a Házikó alapító tulajdonosa. „A fenntartható gazdálkodási mód ma már nem posztmodern luxus, hanem egy alapszemlélet, ami amúgy a középtávú túlélésünk záloga. Ezért aztán mindenkinek szívesen eláruljuk, hogy pontosan melyik kisgazdaságból származó alapanyagból készítettük az adott ételt. Nagy kalandnak tekintjük a közös bank-bisztrót, ahol az ökológiai fenntarthatóság mellett az átláthatóság és lekövethetőség iránti igény is összekapcsol minket. Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz majd egy olyan hely, ahol átlátható és felelős pénzügyi szolgáltatásokat lehet kapni lecsós batyuval és korhelylevessel."

Az Újbudai Közösségi Pont akadálymentes, baba- és kutyabarát helyszín, így érdemes akár a teljes családdal ellátogatni a bank-bisztróba.

Cím: XI. ker. Bartók Béla út 34.

Fotók: MagNet Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr2012542499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása