Larimar Hotel & Spa - A tengerkék drágakőbe zárt álom
2017. július 31. írta: Ecolife Magazin

Larimar Hotel & Spa - A tengerkék drágakőbe zárt álom

Zöld filozófiával épült meg Burgenlandban az a szálloda, amely a térség egészségturizmusának egyik fontos célpontja.

(Szerző: Bősze Kinga)

A Larimar Hotel & Spa 4 csillagos szuperior wellness- és egészséghotel a magyar határtól karnyújtásnyira, a dél-burgerlandi Stegersbach napsütötte lankáin, a mindennapok felett áll minden tekintetben. Előzetes mérések alapján, különleges energiák és erők helyszínén épült az aranymetszés szabályát követő szállodaépület, melynek ovális formája a tojásra emlékeztet, mely burokként az élet eredetét jelképezi és egyfajta meghittséget közvetít. Ez az alapgondolat vezérelte Johann Haberlt, aki nemcsak a szálloda tulajdonosa, de részben tervezője is: ő álmodta meg saját hotelét hosszú évek szállodaiparban eltöltött tapasztalatát egybeforrasztva ebbe a különleges és ritkán előforduló drágakőről elnevezett létesítménybe.

A larimar (Larimar Pektolit), más néven delfinkő kizárólag a Dominikai Köztársaságban lelhető fel, a Karib-térség kék ékszerének számít. Vulkanikus eredetű és különleges harmóniában áll a vízzel. Jellegzetessége, hogy harmonizálja és fokozza a szervezet öngyógyító erőit. Szeretetet és békét sugároz magából, erősíti a nyugalmat. A négy őselem egyesül benne. A szálloda kialakítását is ez inspirálta. A 111 légkondicionált bioszoba és lakosztály mindegyike egy-egy őselemhez tartozó színvilágot, elegáns anyag- és dekorációskellékeket vonultat fel, hogy minden vendég a neki legjobban megfelelő légkört választhassa.

therme-innen-pool-larimar-_-hotel-larimar_-bernhard-bergmann.jpg

A luxuskivitelű, elegáns Spa-lakosztályok kétszemélyes szerájfürdővel vagy pezsgőfürdővel teljes mértékben privát szférában zajló kényeztető órákat, pihe-puha ellazulást nyújtanak a meghittségre vágyó párok számára.

Zöld filozófia

A szálloda megépítésekor fontos szempont volt a környezetvédelem, a természet és az emberiség jövője iránti felelősségvállalás, ezért a természetes alapanyagok felhasználását helyezték előtérbe. A szobák padlózata például olajjal kezelt tölgyfa vagy akácfa, de fontos alapanyag a hotelben a vörösfenyő is. A tetőzetet különböző pozsgásokkal és réti virágokkal ültették be. A szállodát 5000 négyzetméternyi parkosított kert övezi, mely nemcsak gyógy- és fűszernövényeknek, illatos virágoknak, de halaknak, poszméheknek, pillangóknak és sok egyéb élőlénynek is otthont ad, a biokertészet elveit szem előtt tartva.

_n1a1508pan.JPG

Spa & wellness

A Larimar Hotel & Spa az osztrák egészségturizmus egyik kiemelkedő szállodai létesítménye. 4500 négyzetméter alapterületű termál-, spa- és wellness-részlege, valamint az igen gazdag szaunavilága exkluzív kínálattal áll a vendégek rendelkezésére. A spa-részlegben három termálvizű, egy tengervizes, egy édesvízű úszómedence és egy hideg vízű barlangfürdő, masszázssugarakkal, szökőkútpaddal, szökőkutakkal, lábmasszírozó vízsugárral, víz alatti zenével, illetve ellenáramoltató berendezéssel kényezteti a felfrissülésre vágyókat. A luxuskivitelű panorámarészleg, az öt szauna – köztük bionövényes gyógyszauna – és a nyolc nagyvonalúan megtervezett pihenőrészleg a hozzájuk tartozó nyári terasszal mind a kikapcsolódást, a regenerációt szolgálja.

larimar_therme_au_en_c_hotel_larimar.jpg

A termálfürdőben 755–1055 méter mélyből feltörő, erősen gyógyhatású vízben fürdőzhetnek a látogatók. A szálloda saját termálfürdője mellett minden Larimar-vendég ingyen használhatja Stegesbach helyi termálfürdőjének mind a tizennégy medencéjét, melyet a hotellel egy mindössze 40 méter hosszú folyosó köt össze, amin keresztül akár fürdőköpenyben is átsétálhatunk.

_n1a0896.JPG

A hotel wellness-részlegén a hagyományos európai kezelések mellett a világ különböző tájain alkalmazott tanoknak és kezelési módszereknek átfogó egysége valósul meg, hogy friss életenergiát meríthessenek az ide látogatók. Az osztrák orvosokon és terapeutákon kívül indiai, thai és kínai specialisták is a vendégek szolgálatában állnak. Hagyományos kínai orvoslás, ajurvédikus orvoslás, húszféle ajurvédikus kezelés, jógamesterek, a japán shiatsu vagy a hawaii lomi lomi nui kezelések, thai masszázs egyaránt elérhetőek.

Vitálkonyha

A Larimar gasztronómiáját is nagy tudatosság jellemzi. A jobb közérzet eléréséhez egyedülálló bio, organikus, génmanipulációtól mentes, változatos gourmet- és vitálkonyhája elsősorban ökológiai alapanyagok felhasználásával valósul meg, melyet Zöld szakácssapka-díjjal tüntettek ki. Regionális biotermékeket használnak szabad lángon sütve, főzve, nélkülözve a mikrohullámú és indukciós melegítés módszerét. A 220 férőhelyes éttermet a szobákhoz hasonlóan a négy őselem alapján alakították ki.

kulinarik-gourmet-wein-festival-larimar_hotel_larimar_bernhard_bergmann_9.jpg

Aktív pihenés

600 km kerékpárút, 250 km gyalogtúra- és nordic-walking út, 45 km futószakasz, lovaglási lehetőség, számos vár, kastély és borozók csábítják a vendégeket Dél-Burgerlandba. A golf kedvelőit paradicsomi körülmények várják, hiszen a szálloda közvetlen közeléből indul az 50 lyukú Stegesbach-Lafnitztal golfpálya, ahol kezdőket is szívesen fogadnak.

lar-8132_2916.jpg

Aki nem szeretne sokat utazni ahhoz, hogy minden igényt kielégítően nyaralhasson és egyedülálló, minőségi feltöltődésben legyen része, az a szálloda honlapján biztosan talál magának megfelelő ajánlatot, hogy egészséges, nyugodt környezetben kapcsolódhasson ki párjával vagy akár négylábú házi kedvencével, „akiket” szintén szívesen lát a Larimar.

Bővebben: www.larimarhotel.at

A négy őselem szobái

A Föld-szoba – a barna szín tónusai a testi kiegyensúlyozottság érzését teremtik meg, a föld a belső stabilitást jelképezi.

A Tűz-szoba – a vörös szín árnyalatai a testi és szellemi energiát segítik meg, elevenen és pezsdítően hatnak.

A Víz-szoba – a kék szín tónusai az érzelmi egyensúly megteremtését segítik elő, a nyugalom és megfontoltság színei ezek.

A Levegő-szoba – a világos pasztellárnyalatok a szellemi kiegyensúlyozottságot serkentik, a könnyedséget, az értelem világosságát segítik elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5012703671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása