6 tonna szemetet halásztak ki a Tiszából a PET kupások
2021. augusztus 15. írta: Ecolife Magazin

6 tonna szemetet halásztak ki a Tiszából a PET kupások

6 tonna műanyag szemetet halásztak ki a Felső-Tiszából a PET Kupa versenyzői – írják közleményükben a verseny szervezői. A kupát 9. alkalommal szervezték meg, a közel 300 résztvevő flottája pedig a folyó Tiszabecs és Vásárosnamény-Gergelyiugornya közötti, 60 folyamkilométeres szakaszán ment végig. 
tur-buko-foto-800x601.jpg

Fotó: Kubinyi Enikő / PET-kupa

A műanyaghulladék nagyját újra tudják hasznosítani, hajó és szemeteszsák is készül így. A szervezők szerint az évek óta tartó munkának látszik az eredménye:

Az ártérben megszűnni látszódnak a legnagyobb hulladéklelőhelyek.

 A versenyről a PET Kupa Facebook-oldal egy videós összeállítást is készített:

A kihalászott műanyag szemét 60 százalékát tudják újrahasznosítani. Az így nyert másodnyersanyagból például hajótestek, hajódeszkák készülhetnek. Ahogy egy videójukból kiderül, még a szemeteszsákokat is újrahasznosítják:

A szervezők egyébként folyamatosan dolgoznak a szeméthelyzet feltérképezésén, ami így a TrashOut nemzetközi applikációval és a magyar fejlesztésű tisztatiszaterkep.hu felületen követhető is.

Forrás: Zhvg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr5016661100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása