A kommunikáció legújabb vívmánya!
2016. május 30. írta: Jachimek Anett

A kommunikáció legújabb vívmánya!

 A keresőóriás és a Levi’s a legutóbbi Google I/O konferencián mutatta be közös fejlesztésű farmerkabátjukat. Az ‘okos dzseki’ alapja a Google által életre hívott Project Jacquard, amely a nevét egyáltalán nem véletlenül kapta. 

Joseph-Marie Jacquard 1805-ben találmányával forradalmasította a mintaelemű szövés eljárását. Több, mint 200 évvel később a Google mérnökei pedig nem hoztak szégyent a projekt névadójára. Ebben az esetben a Levi’s-szel együttműködve a klasszikus farmerkabát anyagába vezetőképes szálakat szőttek, amelynek köszönhetően a dzseki bizonyos területei úgy funkcionálnak, mint tabletünk vagy mobiltelefonunk érintőkijelzője.

Ennek a kabátnak a bal mandzsettájába integrálták az ‘okos’ szövetszálakat, vagyis innen irányíthatjuk vele a kompatibilis eszközeinket – ahogy a példa is mutatja – akár biciklizés közben.

 A termék elsősorban a kerékpárosokat célozza meg. Eddig ők kevésbé részesülhettek a modern technika előnyeiből. Mostantól akár menet közben is könnyedén válthatnak majd zenét vagy fogadhatnak hívást anélkül, hogy elővennék a telefonjukat.

Azok, aki bicikliznek, tudják, hogy nem könnyű és egyáltalán nem jó ötlet a telefonunkat nyomkodni menet közben

– mondta Paul Dillinger a Levi’s innovációs vezetője.

A tervek szerit a dzseki forgalmazását jövő tavasszal kezdi majd meg az amerikai farmergyártó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr558761338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása