Metropol Parasol a világ legnagyobb kiterjedésű faszerkezete
2015. december 01. írta: Fazekas Fanny

Metropol Parasol a világ legnagyobb kiterjedésű faszerkezete

Sevilla 2011-ben egy újabb futurisztikus látnivalóval bővült, amelynek célja a város egy új fókuszpontjának kialakítása volt.

A Metropol Parasol nem más, mint a világ legnagyobb faszerkezete. Las Setas a „gombák”, így nevezik Sevilla városuk új, 150 méter hosszú, 75 méter széles és 28 méter magas jelképeit. Jürgen Mayer H. berlini építész hat gomba alakú szerkezetet tervezett, amelyek egyetlen nagy árnyékoló felületet képeznek, és amelynek inspirálói a sevillai katedrálisok oszlopai és a Cistro de Burgos tér hatalmas fikuszfái voltak. A 3500 köbméternyi furnélapból létrehozott hibrid épületek különböző szintjeinek más-más funkciója van: az urbánus ernyők számos szabadtéri rendezvényt óvnak a perzselő napsütéstől, egy föld alatti régészeti múzeum is helyet kapott, és egy modern piacteret is rejtenek.

metropol_parasol.jpg

metropol_parasol1.jpg

metropol_parasol2.jpg

metropol_parasol3.jpg

metropol_parasol5.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ecolife.blog.hu/api/trackback/id/tr398127832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása